Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam lacinia volutpat erat ac vestibulum. Maecenas arcu lacus, eleifend nec sagittis eget, rhoncus non eros. Nam imperdiet fringilla laoreet. Proin justo lectus, aliquet faucibus euismod in, egestas et tellus.

Üdvözöllek a portálon! Lépj be, vagy ha még nincs felhasználóneved, regisztrálj!

Keresztrejtvény VII.

Lássuk, hogy mennyire vagy képben a pénzügyi tudatosság fogalmaival! Fejtsd meg a keresztrejtvényt! Kattints a vízszintes feladványok elsõ mezõjébe, majd kezd el gépelni a megoldásod! A megfejtést függőlegesen ovashatod, amelynek a pontos definícióját jó megoldás esetén ismerheted meg.

1
2
3
4
5
6
7
8

Vízszintes

  • 1. vízszintes: Biztosítási szerződéshez hasonlítanak, amelyek a kedvezőtlen piaci mozgásokkal szemben tökéletes biztonságot nyújtanak, ugyanakkor nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a kedvező fejleményekből profitálhassunk. Az opciós ügylet egy határidős gazdasági s
  • 2. vízszintes: Megoldást jelent jövőnk tudatos alakítására, és a váratlan helyzetekből fakadó anyagi kiszolgáltatottság csökkentésére. Ez lehet nyugdíjcélú, egészség, biztosítás, tartós befektetés.
  • 3. vízszintes: Olyan forgalomképes értékpapír, amely tagsági jogokat testesít meg. Meghatározott hányadát alkotja egy vállalkozás alaptőkéjének.
  • 4. vízszintes: Névre szóló, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Kibocsátója, azaz az adós vállalja, hogy a rajta feltüntetett pénzösszeget, illetve annak kamatát az előre meghatározott módon, és időben megfizeti a tulajdonosnak, azaz a hitelezőnek.
  • 5. vízszintes: Érintés nélkül használható PIN kód megadása nélkül, kisebb vásárlásokhoz, maximum 5000 FT összeghatárig. Ha ezt a kártyát elég közel tartjuk a leolvasásra alkalmas készülékhez, akkor minden további teendő nélkül megtörténik a pénz levonása számlánkról.
  • 6. vízszintes: A forgalomképes áruk, vagy pénzügyi eszközök koncentrált piacának ellenőrző szerve.
  • 7. vízszintes: A jelenben képződő jövedelmeink egy részét valamilyen formában nem a folyó fogyasztásainkra fordítjuk, hanem tartalékoljuk.
  • 8. vízszintes: Egy adott ország jegybankja által megállapított referencia kamatláb.